Våra vanligaste frågor

Vad kostar det?

Det beror såklart på hur du bor och hur mycket el du gör av med. Om du har en hyfsad koll på din förbrukning kan du enkelt räkna ut vad det kostar här. Vi har inga dolda tillägg, utan en låg månadsavgift som baseras på din årsförbrukning.

Hur fungerar NykvarnEls prisgaranti?

Allt du vill veta – och lite till – kan du läsa här.

Kan vem som helst teckna elavtal och hur går det till?

Självklart kan vem som helst som bor Nykvarn, men även alla andra som antingen älskar Nykvarn eller låga elpriser teckna avtal. Det gör du enkelt här. Därefter sköter vi allt det tråkiga.

Jag ska flytta? Hur gör jag?

Vad det gäller flytten bör du skaffa flyttkartonger och ringa alla kompisar. Vad det gäller elen så tecknar du bara ett nytt elavtal med NykvarnEl här. Sen hjälper vi dig med resten. Utom att bära kartonger.

Varifrån kommer elen ni köper in?

Till och med sista mars kommer det från sol, vind och vatten. Från och med 1 april 2023 kommer det från sol, vind, kärnkraft och vatten. Det är dessutom prisgaranti. Nytta och nöje.

Hur fakturerar NykvarnEl?

Din faktura kommer en gång varje månad, men inte som ett brev på posten. Den kommer i ett mail och du betalar i efterskott.

Efaktura, autogiro och andra betalsätt, hur fungerar det?

Din första faktura får du via mail, där kan du sedan välja att betala direkt, via swish, aktivera efaktura och autogiro.

Varför får jag en faktura från min nätägare?

För att få el hemma i eluttagen måste du ha avtal både med en elleverantör och områdets nätägare.

Det är strömavbrott! Vem ska jag kontakta?

Nej, va jobbigt! Då ska du kontakta NÄTÄGAREN (i Nykvarn är det Telge Nät), det vill säga de som skickar den andra fakturan du får varje månad. De äger kablarna, ansvarar för detta och kan hjälpa dig.

Kakor och guds gåva till mänskligheten GDPR hur funkar det hos NykvarnEl?

Det funkar toppen, tackar som frågar. Läs ännu mer här

Vad säger det finstilta, bindningstid och läskiga villkor?

Inte mycket, ärligt talat. Vi har ingen bindningstid och enkla villkor. Om du är nyfiken så kan du läsa rubbet här.

Jag har solceller, kan jag sälja mitt överskott till NykvarnEl?

Japp vi drar av ditt överskott mot din förbrukning på fakturan. Grattis till panelerna, förresten.

Jag har hittat billigare el på en prisjämförelsesajt. Hur kan ni säga att ni är billigast?

På prisjämförelsesajter lockar elbolagen med kampanjpriser. De brukar gälla i ett antal månader och sen justeras det till ett i bästa fall ordinarie pris. Vi håller inte på med sådant. Hos oss får du garanterat billigare el utan smyghöjningar. Vi är och kommer därför att vara billigast över tid. Så om du inte älskar att läsa finstilta elavtal och hovra över prisjämförelsesajter i tid och otid så ska du välja oss.